MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekilimiz Prof. Dr. Kamil AYDIN: Kırım'da tutuklu bulunan tüm Kırım Tatarlarının derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz
Kırım Tatarlarına yönelik devam eden insan hakları ihlalleri ve sindirme kampanyalarından da rahatsız olmaktayız.
Kırım Tatarlarının anavatanlarında özgür ve güvenli bir şekilde yaşama haklarına desteğimizi yineliyor, Kırım'da tutuklu bulunan tüm Kırım Tatarlarının derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz.
Birleşmiş Milletler Ukrayna Yerleşik Koordinatörüne göre, yaklaşık 18 milyon kişi insani yardıma ihtiyaç duyarken, yaklaşık 14 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kaldığını, ülke içinde yerinden edilmiş 6,2 milyon kişiyi ve yaklaşık 7,7 milyon mültecinin de unutulmaması gerek.
Yıkılan şehirler, altyapı veya herhangi bir malzeme onarılabilir, bir şekilde yeniden inşa edilebilir.
Bununla birlikte, Ukrayna halkının şu anda katlanmakta olduğu acı ve ıstırabın tedavisi olmayacaktır.
Savaşın asıl mağduru sivillerin ve özellikle çocukların içerisinde bulunduğu zor koşulların üstesinden gelinmesi için tüm çabaları sarfeden Türkiye’nin, uluslararası hukuk kapsamında yapılacak tüm çalışmaları destekleyecek.